Japanse Whisky 

The Shinobo

De Whisky wordt gemaakt in het Japanse Niigata gebied, welk bekend is niet alleen om zijn pure waterbron en thermaal baden maar ook om zijn “Three White” -schatten- sneeuw, rijst en sake. Shinobu Pure Malt 10 jaar oude Japanse Whisky is een handgemaakte luxe “Pure Malt” whisky met 43% alcoholgehalte. Dankzij de rijping in de “Mizunara” Japanse eiken vaten, heeft de whisky een zeer subtiele en zachte smaak verkregen waarbij je geen alcohol proeft.
In de neus een bijzondere blijvende houtachtige aroma met subtiele zoetheid van stroop, vanille, bloemen. In de mond fruitige zuurgraad, aangename hints van Mizunara Japanse eik en koffie.

The Hakushu Distiller’s Reserve Single malt           

The Hakushu Distiller's Reserve wordt geproduceerd door de Hakushu distilleerderij, gelegen aan de voet van de Kaikomagatake berg in Japan. Neus: veel kruiden, munt, gras en meloen. Smaak: de waargenomen geuren gaan over in de smaak. De munt wordt met de tijd wat zoeter, waarna citroenschil de whisky een kleine 'bite' geeft. Afdronk: middellang en rokerig.

Suntory The Chita Grain                             

 Suntory The Chita betreft een Japanse single grain whisky. De whisky rijpt in een combinatie van wijn,- sherry- en bourbonvaten. Verwacht een licht en toegankelijk karakter met lekkere notities van munt, honing en diverse kruiden.
Chita is de sereniteit van Japanse whisky, van de inventieve grain whisky-distilleerderij op het Chita-schiereiland, gewijd aan het nastreven van het maken van diverse graanswhisky's. Door een zeldzaam continu distillatieproces met twee, drie of vier kolommen, creëert de Chita-distilleerderij hoofdzakelijk drie soorten graanwhisky-schoon, medium en zwaar. Deze whisky's zijn gerijpt in verschillende vaten voordat ze samen zijn gekomen om de Chita Single Grain Whisky te produceren . Subliem soepel, veelzijdig en complex met subtiele zoetheid, Chita wordt omarmd als de Japanse single-grain Japanse whisky van het bekroonde House of Suntory Whiskey 

Hibiki Harmony                                          

 De Hibiki Harmony is een blend van ontelbare mout- en graanwhisky’s uit de beste distilleerderijen van Japan. Hiermee wordt een harmonie van smaken en aroma’s gecreëerd. De whisky wordt gerijpt op Amerikaanse witte eik-, Sherry- en Japanse Mizunara vaten. Hibiki is niet alleen de meest bekroonde blended whisky van Japan, maar ook een van de meest prestigieuze en geliefde whisky's ter wereld. In de smaak herken je zoete tonen van honing, sinaasappel en witte chocolade. De geur is kruidig met hinten van rozemarijn en oud hout. 

Hibiki Harmony Master Select                

Hibiki Harmony Master Select heeft meer subtiele zoete sherry tonen dan de Japanese harmony en het resultaat is een delicate harmonieuze expressie die meteen subtiel en complex is. In de neus vooral hints van pruim, stroop, rozen en zoethout. Op de tong heeft Hibiki Harmony Master Select notities van sinaasappel, donkere chocolade, marmelade en een lichte bitterheid. 

Miyagikyo Single Malt

Nikka Miyagikyo is een single malt whisky van Japanse bodem. Kenmerkend voor de whisky is een toegankelijk, floraal karakter met zachte invloeden van sherry. Dit laatste is afkomstig van de rijping op ex-sherryvaten. Neus: tropisch fruit, mout, zoethout en bloemen. Smaak: levendig, gerst, kruiden en chocolade. Afdronk: lang en zacht met smaakinvloeden van bloemen, kruiden en een zuurtje.

The Shinobu Pure Malt 10 jaar                  

 The Shinobu Pure Malt 10 jaar 
 De Whisky wordt gemaakt in het Japanse Niigata gebied, welk bekend is niet alleen om zijn pure waterbron en thermal baden maar ook om zijn “Three White” -schatten- sneeuw, rijst en sake. Shinobu Pure Malt 10 jaar oude Japanse Whisky is een handgemaakte luxe “Pure Malt” whisky met 43% alcoholgehalte. Dankzij de rijping in de “Mizunara” Japanse eiken vaten, heeft de whisky een zeer subtiele en zachte smaak verkregen waarbij je geen alcohol proeft.
 In de neus een bijzondere blijvende houtachtige aroma met subtiele zoetheid van stroop, vanille, bloemen. In de mond fruitige zuurgraad, aangename hints van Mizunara Japanse eik en koffie. 

Nikka Taketsuru Pure Malt 

De allereerste Japanse whiskymaker en oprichter van de Yoichi- en Miyagikyo distilleerderijen. Pure Malt blend. Deze Taketsuru Pure Malt heeft geen leeftijdsaanduiding maar over het algemeen wordt aangenomen dat hij zo’n 10 jaar oud is. Heerlijke blend met een flink aandeel sherry.

Shinobu The Shinobu Blended           

The Shinobu Blended Japanse Whisky is een zeer unique Whisky die uit Niigata komt.
Niigata staat in Japan bekend om zijn “Three White” -schatten – sneeuw, rijst en sake. Ook wordt Niigata een gezegende streek genoemd vanwege zijn pure waterbronnen en onsen (natuurlijke baden).

Shinobu is een handgemaakte meesterwerk met 43% alcoholgehalte, die een zorgvuldige en nauwkeurige proces heeft ondergaan. De blends worden eerst in ex-sherry- en ex-bourbon vaten gerijpt en vervolgens afgewerkt met kostbaar Japans Mizunara-eiken.

In het glas een mooi amberkleurige echte whisky. Op de neus unieke aroma’s- boter, kokosnoten snoep, munt, gras, hout. In de mond is de whisky zacht, romig, een vleugje Chinese wierook, boter, vanille. De sensatie wordt mooi afgesloten met sandelhout en vanille in de afdronk.

The Yamazaki Distiller’s Reserve            

 The Yamazaki Distiller's Reserve kenmerkt zich als een frisse en fruitige whisky. Vol met tonen van rood fruit en lichte sherry. Verder hints van Mizunara (Japanse eiken), waardoor de smaak erg complex is, met licht pittige ondertoon. 

 The Hakushu Distiller’s Reserve                       

The Hakushu Distiller's Reserve wordt geproduceerd door de Hakushu distilleerderij, gelegen aan de voet van de Kaikomagatake berg in Japan. Neus: veel kruiden, munt, gras en meloen. Smaak: de waargenomen geuren gaan over in de smaak. De munt wordt met de tijd wat zoeter, waarna citroenschil de whisky een kleine 'bite' geeft. Afdronk: middellang en rokerig 

 The Yoichi 

Nikka Yoichi Non Age vloeit voor uit de eerste Nikka distilleerderij  gebouwd in 1934. In de neus ruikt men citroen, vers gebakken brood en vanillen. De smaak is zoet en toegankelijk met een vleugje rook. De afdronk van de Yoichi Non Age is middellang en is licht zoutig. 

Kurayoshu Sherry Pure Malt         

Kurayoshu Sherry Pure Malt is ontstaan door het blenden van diverse Japanse en Schotse whisky's, alle volledig vervaardigd op basis van gemoute gerst. De spirit wordt op het juiste alcoholpercentage gebracht door het toevoegen van water dat door vulkaansteen gefilterd wordt. Er vindt vervolgens een drie jaar durende rijpingsperiode plaats alvorens de whisky in sherryvaten wordt gefinisht. Neus: citroen, eiken, chocolade, honing, rozijnen en bessen. Smaak: mout, sherry, gedroogd fruit, chocolade en vanille. Afdronk: middellang met hints van citroenzeste.