Japanse Whisky 

The Tottori               

Tottori- whisky is het resultaat van de competentie en stilistische samenhang van de Matsui-distilleerderij, met een traditie van meer dan een eeuw erachter. Het is gemaakt ter ere van de kunst van het maken van Japanse whisky en naar de provincie Tottori, de thuisbasis van de distilleerderij sinds 1910. Het is een zeer beperkte ambachtelijke productie die zijn hoge kwaliteit te danken heeft aan schoon en zoet water uit de natuurlijke bronnen van Tottori. Hij rijpt 3 jaar in geroosterde eiken vaten.

Helder goudgeel, het heeft een elegante en evenwichtige neus van rijp fruit, kruiden en hout. De slok is rijk en complex, met bloemige tonen die ruimte laten voor meer ontwikkelde aroma's van vanille en chocolade. Het sluit op een lichtzoete en aanhoudende afdronk die wordt gekenmerkt door hints van eikenhout

Suntory The Chita Grain                             

 Suntory The Chita betreft een Japanse single grain whisky. De whisky rijpt in een combinatie van wijn,- sherry- en bourbonvaten. Verwacht een licht en toegankelijk karakter met lekkere notities van munt, honing en diverse kruiden.
Chita is de sereniteit van Japanse whisky, van de inventieve grain whisky-distilleerderij op het Chita-schiereiland, gewijd aan het nastreven van het maken van diverse graanswhisky's. Door een zeldzaam continu distillatieproces met twee, drie of vier kolommen, creëert de Chita-distilleerderij hoofdzakelijk drie soorten graanwhisky-schoon, medium en zwaar. Deze whisky's zijn gerijpt in verschillende vaten voordat ze samen zijn gekomen om de Chita Single Grain Whisky te produceren . Subliem soepel, veelzijdig en complex met subtiele zoetheid, Chita wordt omarmd als de Japanse single-grain Japanse whisky van het bekroonde House of Suntory Whiskey 

Hibiki Harmony                                          

 De Hibiki Harmony is een blend van ontelbare mout- en graanwhisky’s uit de beste distilleerderijen van Japan. Hiermee wordt een harmonie van smaken en aroma’s gecreëerd. De whisky wordt gerijpt op Amerikaanse witte eik-, Sherry- en Japanse Mizunara vaten. Hibiki is niet alleen de meest bekroonde blended whisky van Japan, maar ook een van de meest prestigieuze en geliefde whisky's ter wereld. In de smaak herken je zoete tonen van honing, sinaasappel en witte chocolade. De geur is kruidig met hinten van rozemarijn en oud hout. 

Hibiki Harmony Master Select                

Hibiki Harmony Master Select heeft meer subtiele zoete sherry tonen dan de Japanese harmony en het resultaat is een delicate harmonieuze expressie die meteen subtiel en complex is. In de neus vooral hints van pruim, stroop, rozen en zoethout. Op de tong heeft Hibiki Harmony Master Select notities van sinaasappel, donkere chocolade, marmelade en een lichte bitterheid. 

Akashi Sake Cask     

Akashi Sake Cask is een whisky zoals we niet zo vaak zien voorbijkomen, wat een resultaat is van de rijpingswijze. Deze whisky brengt z'n volledige rijpingsduur door op vaten die voorheen sake hebben bevat, wat door de Eigashima brouwerij is gemaakt. 
 Deze single malt whisky gaat zonder bijkleuring en koelfiltering op de fles, zodat je 'm in z'n meest pure vorm kunt ontdekken. Opvallend aan het karakter van deze whisky is dat lagen van mout en florale invloeden de boventoon voeren. 

The Shinobu Pure Malt 10 jaar                  

 The Shinobu Pure Malt 10 jaar 
 De Whisky wordt gemaakt in het Japanse Niigata gebied, welk bekend is niet alleen om zijn pure waterbron en thermal baden maar ook om zijn “Three White” -schatten- sneeuw, rijst en sake. Shinobu Pure Malt 10 jaar oude Japanse Whisky is een handgemaakte luxe “Pure Malt” whisky met 43% alcoholgehalte. Dankzij de rijping in de “Mizunara” Japanse eiken vaten, heeft de whisky een zeer subtiele en zachte smaak verkregen waarbij je geen alcohol proeft.
 In de neus een bijzondere blijvende houtachtige aroma met subtiele zoetheid van stroop, vanille, bloemen. In de mond fruitige zuurgraad, aangename hints van Mizunara Japanse eik en koffie. 

Onderstaande Whisky's binnekort in ons assortiment !     

The Yoki            

Toki betekent "tijd" in het Japans. Suntory Whisky Toki is een mooie blend van whisky's uit Suntory's Hakushu, Yamazaki en Chita-distilleerderijen. Een zachte smaak met een rijk karakter. In de smaak tonen van grapefruit, druiven, pepermunt en licht pittige afdronk met een vleugje vanille. 

The Hibiki 17 jaar                 

 The Hibiki 17 years heeft in de neus perzik, abrikoos, meloen, rozen, lelies en citroenblad. Smaken van toffee, zwarte kersen, vanille en Mizunara (Japanse eik). Een zoete, maar fruitige afdronk met lychee nasmaak. Een complexe, maar evenwichtige whisky. 

The Yamazaki Distiller’s Reserve            

 The Yamazaki Distiller's Reserve kenmerkt zich als een frisse en fruitige whisky. Vol met tonen van rood fruit en lichte sherry. Verder hints van Mizunara (Japanse eiken), waardoor de smaak erg complex is, met licht pittige ondertoon. 

 The Hakushu Distiller’s Reserve                       

The Hakushu Distiller's Reserve wordt geproduceerd door de Hakushu distilleerderij, gelegen aan de voet van de Kaikomagatake berg in Japan. Neus: veel kruiden, munt, gras en meloen. Smaak: de waargenomen geuren gaan over in de smaak. De munt wordt met de tijd wat zoeter, waarna citroenschil de whisky een kleine 'bite' geeft. Afdronk: middellang en rokerig 

 The Yoichi 

Nikka Yoichi Non Age vloeit voor uit de eerste Nikka distilleerderij  gebouwd in 1934. In de neus ruikt men citroen, vers gebakken brood en vanillen. De smaak is zoet en toegankelijk met een vleugje rook. De afdronk van de Yoichi Non Age is middellang en is licht zoutig.